«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της» εκτιμά ο Σόρος

Υπέρ ενός δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους ο μεγαλοεπενδυτής

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της» εκτιμά ο Σόρος

Υπέρ ενός δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα «δεν θα μπορέσει ποτέ να εξοφλήσει τα χρέη της».

Μιλώντας στο Spiegel, ο μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει ότι αν και είναι δύσκολο σήμερα να συμφωνηθεί ένα κούρεμα στα ομόλογα των χωρών της ΕΕ και της ΕΚΤ, το θέμα θα μπορούσε να «ανοίξει» εάν το επιθυμούσε η Γερμανία.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναρρώσει γρηγορότερα η Ελλάδα και καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να θυμηθεί ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «ωφελήθηκε η ίδια πολλές φορές από την απομείωση και τις παρατάσεις αποπληρωμής του χρέους της, που της διασφάλισε ακόμη και η Ελλάδα».

Μάλιστα, φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, στέκεται στο γεγονός της ανόδου του Χίτλερ μετά την γαλλική επιμονή για καταβολή υψηλών αποζημιώσεων από τη Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και διευκρινίζει ότι δεν είναι συγκρίσιμες οι καταστάσεις.

«Η κατάσταση η οποία προέκυψε από την κρίση δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ανεκτή. Αν δεν αναλάβει η Γερμανία περισσότερες ευθύνες, θα επέλθει διεύρυνση του χάσματος και τελικά η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταλήγει ο μεγαλοεπενδυτής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top