Citigroup: Έρχεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Τι εκτιμά το ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών, DIW για τν χώρα μας

Citigroup: Έρχεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "βλέπει" και μάλιστα σύντομα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλεμ Μπουίτερ, ο οποίος εκτιμά πως το ίδιο θα συμβεί και με την Κύπρο.

«Στις χώρες της περιφέρειας του ευρώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πιο επικίνδυνη», λέει στη σημερινή Die Welt ο Μπουίτερ. Εκτιμά, μάλιστα, πως «εάν τα προγράμματα λιτότητας φτάσουν στα πολιτικά τους όρια και δεν υπάρχει προοπτική για μεταφορές κεφαλαίων από τις χώρες του πυρήνα, η μόνη δυνατή λύση είναι αυτή της κρατικής χρεοκοπίας».

DIW: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ

Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα το 2014 βλέπει, την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος εκτιμά πως η χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια άνω των 10 δισ. ευρώ.

«Οι Έλληνες θα χρειαστούν βοήθεια και μετά το 2015, η οποία θα είναι σαφώς υψηλότερη από τα10 δισ. ευρώ που υπολογίζει το ΔΝΤ»,τονίζει ο κ.Φράτσερ διευκρινίζοντας πάντως πως το ακριβές ύψος του πακέτου θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης και από το εάν θα υπάρξει απομείωση ή όχι του ελληνικού χρέους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top