Ανέφικτα τα δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και με γερμανική εγγύηση!

Η οδύσσεια της χρηματοδότησης για μία μεσαία ζυθοποιία

Ανέφικτα τα δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και με γερμανική εγγύηση!

Μία μεσαία ελληνική επιχείρηση κατάφερε να πάρει εγγύηση του γερμανικού δημοσίου για να εξασφαλίσει χαμηλό επιτόκιο χρηματοδότησης, αλλά παρ όλα αυτά δυσκολεύεται να εξασφαλίσει το δάνειο τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία που βρίσκεται ο προμηθευτής των μηχανών που θέλει να αγοράσει. Η επιχείρηση χρειάζεται 4 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Στο ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου οι ιθύνοντες της ζυθοποιίας στην Αταλάντη, περιγράφουν το πρόβλημα του δανεισμού, καθώς πέραν των άλλων προβλημάτων με τις ελληνικές τράπεζες, το σημερινό επιτόκιο δανεισμού είναι euribor +6 μονάδες, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευτικό.

Η εταιρεία επιχείρησε να δανειστεί με χαμηλό γερμανικό επιτόκιο, με την εγγύηση του γερμανικού δημοσίου, επειδή η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται είναι γερμανική, αλλά τα προβλήματα επειδή εδρεύει στην Ελλάδα παραμένουν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου που περιγράφει τον «βραχνά» της χρηματοδότησης και πως προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top