Τα κορίτσια έχουν την λύση για την... κρίση! Για δείτε....

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Τα κορίτσια έχουν την λύση για την... κρίση! Για δείτε....

Τι μπορεί να προκύψει όταν μια κυρία συζητά με έναν κύριο για νέες τεχνολογίες;

Αν είναι και οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όλο και κάτι βγαίνει που έχει ευρύτερο και θετικό ενδιαφέρον. Τώρα αν σας πούμε πως η κυρία είναι η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια και ο κύριος ο συνάδελφός της, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία Χρήστος Βασιλάκος, τότε μαθαίνουμε πως η αυξημένη συμμετοχή γυναικών -η οποία σήμερα κρίνεται αναλογικά περιορισμένη-φέρνει ειδικές θετικές δράσεις και οδηγεί τα ερευνητικά και τεχνολογικά πεδία σε μια "φυγή προς τα εμπρός". Καθώς -όπως συμπέραναν- οι γυναίκες μπορούν να προωθήσουν καινοτόμες δράσεις και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Αυτό λοιπόν -"φυγή προς τα εμπρός"- θα είναι το σύνθημα του προγράμματος που σχεδιάζεται από τις δυο γενικές γραμματείες, με στόχο να προσφερθούν επαγγελματικές και οικονομικές διέξοδοι στις γυναίκες που σήμερα πλήττονται από την κρίση. Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους: "Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα προσανατολίσουν τις γυναίκες σε νέα πεδία με καλές προοπτικές απασχόλησης που απαιτούν υψηλή επάρκεια σε ψηφιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα θα προβλεφθούν δράσεις κατάρτισης. Επίσης, θα υποστηριχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα μονάδων μικρού και μεσαίου μεγέθους και γυναικείων κοινωνικών συνεταιρισμών που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και μπορούν να επιφέρουν συνέργιες και πολλαπλασιαστικά οφέλη σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας, όπως στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, το διαδικτυακό εμπόριο, τον πολιτισμό κ.α."

Οι δυο γενικοί γραμματείς αναφέρουν πως τα σχετικά κονδύλια για το πρόγραμμα που έχει ορίζοντα το 2020, έχουν διασφαλιστεί.

Ακόμη αποφάσισαν να καθιερωθεί ποσόστωση, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών και σε εθνικές επιστημονικές επιτροπές, επιστημονικά συμβούλια ερευνητικών κέντρων, αλλά και σε θεσμοθετημένες επιτροπές στο πεδίο της έρευνας και τεχνολογίας που μεταξύ άλλων αξιολογούν ή αποτιμούν ερευνητικές προτάσεις, προγράμματα ή και φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top