Εξ��πλάσια αύξηση της δαπάνης με κάρτες πληρωμών στην Ευρώπη σε διάστημα 12 μηνών

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις ανέπαφες συναλλαγές

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν σε διάστημα 12 μηνών (την περίοδο Αύγουστος 2012 - Ιούλιος 2013) 211 εκατομμύρια αγορές με χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Visa Europe. Παράλληλα η δαπάνη ανήλθε σε €285 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εξοικείωσης των καταναλωτών με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας «Όλα Κυλάνε Γρήγορα με Visa» με πρωταγωνιστή τον Usain Bolt, έχουν δαπανηθεί €1,8 δισεκατομμύρια με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa, με μέση τιμή αγοράς €8,63.

Ανέπαφες πληρωμές στην Ευρώπη:

· Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 30 εκατομμύρια αγορές, που αντιστοιχούν σε συνολική δαπάνη €285 εκατομμυρίων (συγκριτικά με 6,8 εκατομμύρια συναλλαγές αξίας €48,5 εκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2012)

· Βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία 69 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και περισσότερα από 1 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων πληρωμών συνολικά στην Ευρώπη

· Η μέση τιμή μιας αγοράς με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη είναι €8,63

Οι κάτοχοι των καρτών ανέπαφων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές αξίας €25 και κάτω με ταχύτητα και ασφάλεια με ένα απλό άγγιγμα στο τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο αποδοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top