Τσιμπήστε με να ξυπνήσω: Με Α+ αξιολογεί την Ελλάδα διεθνές επενδυτικό fund!

«Αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα “αναγέννησης”»

Τσιμπήστε με να ξυπνήσω: Με Α+ αξιολογεί την Ελλάδα διεθνές επενδυτικό fund!
Ούτε η κυβέρνηση η ίδια να έκανε την αξιολόγηση!
Στην βαθμίδα «Α+» τοποθέτησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η Japonica Partners ύστερα από 19 μήνες ενδελεχούς έρευνας, επικαλούμενη τα θεμελιώδη οικονομικά και την επίδοσή της χώρας
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διεθνές επενδυτικό fund (το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 2 δισ. δολαρίων) που είχε προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την αγορά ελληνικών ομολόγων, η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα «αναγέννησης» του κράτους στην ιστορία, που όμως δεν γίνεται κατανοητό λόγω των λανθασμένων συστημικών αντιλήψεων.
Παράλληλα, στο report του το fund επισημαίνει πως στην παρούσα φάση τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι σημαντικά υποεκτιμημένα, ενώ εκτιμά πως το 2014 οι ελληνικοί τίτλοι θα «σπάσουν» το φράγμα του 5%, ενώ οι τιμές τους θα ξεπεράσουν το 85%.
Σημειώνεται ότι η Japonica Partners ξεκίνησε να μελετά τα ελληνικά ομόλογα από τον Φεβρουάριο του 2012 και συνιστά, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών τίτλων.
Το επενδυτικό fund θα πραγματοποιήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα, τις συνεργασίες, καθώς και τη δημόσια πρόταση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top