Δεν είναι ΟΝΕΙΡΟ, παίρνουμε τα ηνία της Ευρώπης: Δες πόσα euros θα στάξουμε!!

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

Δεν είναι ΟΝΕΙΡΟ, παίρνουμε τα ηνία της Ευρώπης: Δες πόσα euros θα στάξουμε!!

​Η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική θα είναι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι τρεις βασικές προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Από άποψη κόστους, η Ελληνική Προεδρία θα είναι λιτή.... «σπαρτιάτικη», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, με προϋπολογισμό που δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, έναντι 60-80 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν ξεχωριστά για τις τελευταίες προεδρίες της ΕΕ (την ιρλανδική και την κυπριακή).

Είναι η πέμπτη φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση της ΟΝΕ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της τραπεζικής ένωσης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της μετανάστευσης, της φύλαξης των συνόρων και της κινητικότητα��, η Ελληνική Προεδρία στοχεύει να αναδείξει τις θετικές συνέπειες μιας συνολικής ευρωπαϊκής διαχείρισης του μεταναστευτικού φαινομένου, στην υπηρεσία της ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα μέτρα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ, η Ελληνική Προεδρία αναμένεται να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας που αφορούν τη διαχείριση των θαλασσίων συνόρων της Ένωσης, αλλά και τη διαφύλαξη της αειφορίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top