Επικαλούνται τον πληθωρισμό και… κάνουν αύξηση στη Λαγκάρντ!

Αύξηση 8.500 δολαρίων το χρόνο στην επικεφαλής του ΔΝΤ!

Τρεις χώρες της Ευρώπης που τελούν υπό προγράμματα διεθνούς χρηματοπιστωτικής στήριξης, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, έλαβαν το 90% του συνολικού ποσού των δανείων που χορήγησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Η Ιρλανδία έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, 4 δισ. ευρώ σε δάνεια, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (3,6 δισεκατομμύρια) και την Ελλάδα (3,2 δισεκατομμύρια), σύμφωνα με την έκθεση αυτή για την δραστηριότητα του ΔΝΤ κατά το οικονομικό έτος 2013, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του Απριλίου.
Το σχέδιο βοήθειας που χορηγήθηκε στην Κύπρο, την τέταρτη χώρα της ευρωζώνης που τέθηκε σε πρόγραμμα διεθνούς χρηματοπιστωτικής βοήθειας, δεν συνυπολογίζεται στην έκθεση αυτή, καθώς εγκρίθηκε τον Μάιο.
Συνολικά το ΔΝΤ χορήγησε το 2013 12 δισ. ευρώ σε έντοκα δάνεια, στα οποία προστίθενται δάνεια υπό ειδικό καθεστώς ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ που χορήγησε σε φτωχές χώρες.
«Χαρίζει» δισ. και... αυξάνει τον μισθό της Λαγκάρντ!
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ αυξάνει και... τον μισθό της Λαγκάρντ!
Στην ίδια έκθεση, διευκρινίζεται ότι οι ετήσιες αποδοχές της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναπροσαρμόστηκαν βάσει του πληθωρισμού και ανέρχονται πλέον σε 476.360 δολάρια (περίπου 352.026 ευρώ).
Υπενθυμίζετα�� ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί- η επικεφαλής του ΔΝΤ πέρυσι έλαβε 467.940 δολάρια, δηλαδή πήρε 8.420 δολάρια αύξηση! Να μην ξεχάσουμε, έχει λαμβάνειν και επιδόματα ύψους 83.760 δολαρίων, αφορολόγητα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top