Γιούνκερ: ο Βορράς της Ε.Ε. φέρεται περιφρονητικά στο Νότο

Αιχμές και για τη στάση των Σοσιαλιστών της ευρωζώνης

«Περιφρονητικό» χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο πλούσιος Βορράς στον φτωχό Νότο της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Tijd.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup άφησε αιχμές και για τη στάση των Σοσιαλιστών. «Μας κατηγορούν διαρκώς για το ότι ο ελληνικός πληθυσμός υποφέρει από την πολιτική μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αποσιωπάται ωστόσο ότι από τις 17 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης οι 12 είναι σοσιαλιστικές. Σταματήστε λοιπόν να μας παρουσιάζετε ως μια συμμορία άκαρδων συντηρητικών» ανέφερε.

Για την Ελλάδα ο κ. Γούνκερ τόνισε: «Ένα χρόνο νωρίτερα, ως πρόεδρος του Eurogroup, κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Τότε το σενάριο αυτό εμφανι��όταν αρκετά πιθανό. Την περίοδο εκείνη διάβαζα μόνο για τα λάθη που συνόδευαν την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Ουδέποτε διάβαζα για τα πλεονεκτήματα που παρέχει το ευρώ. Χωρίς το ευρώ θα είχε δημιουργηθεί ένα μονεταριστικό χάος στην Ευρώπη».

Για ένα νέο «κούρεμα» του χρέους πάντως, ο Γιούνκερ επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό μήνυμα να πούμε από τώρα στους Έλληνες ότι πρόκειται να λάβουν εκ νέου χρήματα και από την άλλη μεριά τo να πούμε στην κοινή γνώμη των χωρών μας ότι δεν πρόκειται να πάει ούτε ένα ευρώ επιπλέον στους Έλληνες, είναι αντιπαραγωγικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top