Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα της Adecco

68% πιστεύουν ότι έχει χειροτερέψει η κατάσταση στην εργασία τους

Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα της Adecco

Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ομίλου Adecco, που παρέχει υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Το 68% όσων ερωτήθηκαν, εκτιμούν, ότι τα δυο τελευταία χρόνια οι συνθήκες εργασίας τους έχουν επιδεινωθεί, το 23%, ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόνο 9% ,ότι έχουν βελτιωθεί.

Καλούμενοι δε να περιγράψουν με ποιον ακριβώς τρόπο έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες εργασίας, οι μισοί (50%) συμμετέχοντες που εργάζονται ανέφεραν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υποστεί μείωση μισθού, 25% δήλωσαν, ότι εργάζονται πλέον περισσότερες ώρες, 14% επεσήμαναν την άσχημη ψυχολογία που επικρατεί στο περιβάλλον εργασίας τους λόγω αυξημένου στρες και του φόβου της απόλυσης και της ανεργίας και 13% αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού.


Σημαντικά ήταν επίσης τα ποσοστά που έκαναν λόγο για την αύξηση των απαιτήσεων και της πίεσης στον χώρο εργασίας αλλά και για τη μείωση του τζίρου ή των κερδών (9% σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις), για κακές συνθήκες εργασίας (8%), μεγαλύτερο όγκο δουλειάς (7%), καθυστερήσεις στην πληρωμή (5%) ή ακόμη και απλήρωτη εργασία (4%).

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της έρευνας στελέχη της εταιρείας εκτιμούν, ότι και το 9% που δηλώνουν πως οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί, δεν αναφέρονται σε αύξηση αμοιβών ή βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά πρόκειται πιθανότατα για εργαζόμενους που αντικατέστησαν υψηλόμισθα στελέχη των εταιρειών που «απομακρύνθηκαν».

Η εικόνα αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι 45% και 42% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα, επιβεβαίωσαν αντίστοιχα πως έχουν αυξηθεί ο όγκος και τα καθήκοντα/αρμοδιότητες της δουλειάς τους, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) απάντησαν, ότι οι οικονομικές τους απολαβές έχουν μειωθεί δυσανάλογα σε σχέση με τις απαιτήσεις και τον όγκο της εργασίας τους και 38% εξέφρασαν την αίσθηση της στασιμότητας στην εργασία τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top