Συνεργασία ΥΠΟΙΚ- Υπ. Υγείας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των γιατρών

Θα ελέγχουν γιατρούς με βάση ��η λίστα συνταγογράφησης

Ειδικούς φορολογικούς ελέγχους για γιατρούς ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ελεγκτικά συνεργεία της εφορίας θα επισκέπτονται γιατρούς έχοντας ανά χείρας τη λίστα με τις συνταγογραφήσεις που πραγματοποίησαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στη συνέχεια θα συγκρίνουν τις συνταγογραφήσεις με τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που έχουν εκδώσει στους ασθενείς για τους οποίους συνταγογράφησαν.

Όταν από την αντιπαραβολή προκύπτουν συνταγογραφήσεις για τις οποίες όμως ο ασθενής δεν έχει λάβει απόδειξη παροχή υπηρεσιών από το γιατρό, τότε θα βεβαιώνονται πρόστιμα για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και φοροδιαφυγή.

Επίσης, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι η μη έκδοση αποδείξεων είναι κανόνας τότε θα εκδίδονται εντολές ελέγχου πόθεν έσχες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αναδ��ομικό φορολογικό έλεγχο. Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον κλάδο των γιατρών και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τη θέσπιση κινήτρων για συλλογή αποδείξεων. Το ΥΠΟΙΚ προωθεί σχέδιο που προβλέπει ότι κάθε Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα μαθαίνουν το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν τον επόμενο χρόνο. Η αρχή μελετάται να γίνει με τους μαιευτήρες ή τους χειρούργους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top