Εφάπαξ ο φόρος εισοδήματος για 240.000 φορολογούμενους

Επειδή δεν εκκαθαρίσθηκε νωρίτερα η φορολογική τους δήλωση

Εφάπαξ ο φόρος εισοδήματος για 240.000 φορολογούμενους
Έχασαν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις το φόρο εισοδήματος περισσότεροι από 240.000 φορολογούμενοι. Είναι οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση αλλά δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κλήθηκαν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά της φορολογικής τους δήλωσης 340.791 φορολογούμενοι. Η σχετική προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών εξέπνευσε στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου είχαν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους 172.752 φορολογούμενοι. Εκκαθάριση έχει γίνει στις 93.294 δηλώσεις. Με άλλα λόγια 168.039 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τα δικαιολογητικά ενώ άλλοι 79.458 τα έχουν υποβάλει αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η εκκαθάριση!

Ουσιαστικά η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων 247.497 φορολογούμενων θα γίνει τους επόμενους μήνες. Τι σημαίνει αυτό; ʽΌτι θα κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο που θα τους βεβαιωθεί, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις. Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος, εφόσον η εκκαθάριση γίνει έως το τέλος Αυγούστου, μπορεί να εξοφληθεί σε έως και τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ αν γίνει έως τέλος Σεπτεμβρίου μπορεί να εξοφληθεί σε έως και δυο διμηνιαίες δόσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top