Σταϊκούρας: αλλάζει το κλίμα στις κατασκευές

Ο υψηλότερος δείκτης εδώ και 4 χρόνια στα δημόσια έργα

Σταϊκούρας: αλλάζει το κλίμα στις κατασκευές
Αλλάζει το κλίμα στον τομέα των κατασκευών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε εκδήλωση Συνδέσμου Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ) με θέμα «Ανάπτυξη και ποιότητα στις κατασκευές».

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε συγκεκριμένα θετικές ενδείξεις στην επίτευξη σταθεροποίησης αρχικά και στη συνέχεια ανάταξης της κατάστασης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για το 2013, για τα συμπεράσματά του. «Ανά κλάδο, οι προσδοκίες μεταβάλλονται θετικά, αλλά ήπια στις Ιδιωτικές Κατασκευές (40,4 από 35,2 μονάδες), και περισσότερο στις Κατασκευές Δημοσίων Έργων, όπου ο σχετικός δείκτης το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαμορφώνεται στις 77,6 μονάδες (από 51,4), στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ετών. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο των κατασκευών τον Ιούνιο του 2013 ανήλθε στις 69,5 μονάδες σε σχέση τον Ιούνιο του 2012 που ήταν στις 40 μονάδες, παρουσιάζοντας μία άνοδο της τάξεως του 75%» είπε σχετικά.

Ο κ. Σταϊκούρας αναγνώρισε όμως ότι ο κλάδος των κατασκευών έχει πληγεί σφοδρά από την κρίση, με την οικοδομική δραστηριότητα να έχει μειωθεί κατά 37,7% το 2011, κατά 30,6% το 2012, ενώ το 2013 η συρρίκνωση φθάνει το 37,8%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top