Ικανοποιημένος από την πορεία των δημοσίων εσόδων ο Χ. Θεοχάρης

Δείτε τι δήλωσε στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής

Ικανοποιημένος από την πορεία των δημοσίων εσόδων εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου ετησίου συνεδρίου του ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την άποψη ότι τα δημόσια έσοδα έχουν αυξηθεί, τόσο από τους έμμεσους όσο και από τους άμεσους φόρους.

«Με τη βοήθεια και του τουρισμού ο οποίος είναι πολύ αυξημένος παντού αλλά και εδώ στην Κρήτη τα έσοδα πηγαίνουν πολύ καλά. Οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ ανεβαίνει και υπερκαλύπτει τους στόχους, αλλά και τους τελευταίους μήνες καλύπτεται η υστέρηση που υπήρχε στην αρχή στους άμεσους φόρους, μετά τα εκκαθαριστικά που έχουν σταλεί πια σε όλους τους φορολογούμενους και με αυτό τον τρόπο μπορούμε και τηρούμε τον προϋπολογισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις αιτιάσεις της τρόικας όσον αφορά την εισπραξιμότητα των νέων φόρων ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Τα επιχειρήματα τα δικά μας είναι πολύ πιο στέρεα σε σχέση με την εισπραξιμότητα, βλέπαμε ότι υπήρχε μια απαισιοδοξία και το καλοκαίρι όταν συζητούσαμε αυτά τα ζητήματα, όμως η εισπραξιμότητα τελικά θα ανέβει τώρα και πλέον αυτό φαίνεται και στα νούμερα.

Σε ερώτηση για το αν απέδωσε το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ, στην εστίαση, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τόνισε ότι είναι νωρίς για εκτιμήσεις επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αναλυθούν επιστημονικά αυτά τα στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top