Να τι θα γίνει αν... απελευθερωθούν οι εμπορικές μισθώσεις

Δηλώσεις Κορκίδη

​Την προειδοποίηση ότι η πλήρης απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο αδιέξοδο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του καθεστώτος της επαγγελματικής στέγης.

«Πολύ φοβάμαι ότι η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι κάποιοι θέλουν τα ιδιωτικά και δημόσια ακίνητα εδώ και τώρα και ελεύθερα ενοικιαστών», είπε ο κ. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να διατηρηθεί η δωδεκαετία ως έχει για όλες τις υφιστάμενες εμπορικές μισθώσεις και να ισχύσει η εξαετία στις νέες, να αποφευχθεί η συμφόρηση των δικαστηρίων με νέες μισθωτικές υποθέσεις που θα φέρει η πλήρης απελευθέρωση και να ρυθμισθούν αποτελεσματικά οι στρεβλωτικές μισθώσεις των ακινήτων που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλους φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top