Η τρόικα ξανά στον Μητσοτάκη: Τα συν και τα πλην της διαπραγμάτευσης

Λίστες περιμένουν οι δανειστές, σε παράταση ελπίζει ο υπουργός!

Με τα μάτια στραμμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο της ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο -θεωρώντας το αντισυνταγματικό- θα προσέλθουν λίγο μετά τις 3 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι τροϊκανοί.

Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τις απαντήσεις τους -όπως του είχαν υποσχεθεί- κυρίως για τα δυο βασικά ζητήματα που έχει θέσει:

- Την παράταση κατά δυο μήνες του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 απασχολουμένων στο Δημόσιο, το οποίο κανονικά λήγει στα τέλη του χρόνου και

- Να υπολογισθούν στον αριθμό των υπό απόλυση (4000 ως τα τέλη του χρόνου κι ακόμη 11000 ως τα τέλη του 2014) εργαζομένων, οι συμβασιούχοι που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους προσωρινά, με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι όταν εκδικαστούν οι υποθέσεις τους επί της ουσίας (αυτό, μετά από κυβερνητική παρέμβαση, θα πρέπει να έχει γίνει ως τις αρχές Νοεμβρίου), όλοι οι συμβασιούχοι θα χάσουν τις υποθέσεις τους κ��ι θα φύγουν αυτόματα από το Δημόσιο.

Η πλευρά του υπουργού εκτιμά πως τελικά τα ελληνικά αιτήματα θα γίνουν αποδεκτά, ενώ την ίδια ώρα η τρόικα προσδοκά να πάρει σήμερα στα χέρια της τις ονομαστικές λίστες των εργαζομένων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο...

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, οι τροϊκανοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, για το θέμα της διαθεσιμότητας/κινητικότητας, προβάλλουν ενστάσεις για τις 4000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου, στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θεωρούν ότι βρίσκονται ακόμη στον αέρα τόσο οι απολύσεις 1000 εργαζόμενων στα αμυντικά συστήματα, αφού έχουν περάσει πια στη διαχείριση από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και οι 2000 από τους 2662 ε��γαζόμενους της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο τον περασμένο Ιούνιο προβάλλοντας -όπως έχει αποκαλύψει το Star-, για τους οποίους θεωρεί πως υπάρχουν δικαστικές, πολιτικές και οικονομικές εκκρεμότητες.

Στον αέρα βρίσκονται εξάλλου οι περίπου 700 απολύσεις εργαζομένων στη δημοτική ραδιοφωνία, καθώς την σχετική αξιολόγηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, δομών και προσώπων ανέλαβαν να κάνουν οι ίδιιοι οι δήμοι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Άλλωστε ουδείς μπορεί με ασφάλεια ν�� προσδιορίσει τον αριθμό των επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μόλις εντοπιστούν ή ολοκληρωθεί η δικαστική δίωξη θα απολυθούν ακαριαία ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top