Βρούτση, Μητσοτάκη και Στουρνάρα τσεκάρει η τρόικα

Τι θα συζητηθεί στα σημερινά ραντεβού

Βρούτση, Μητσοτάκη και Στουρνάρα τσεκάρει η τρόικα

Πρώτη ανάρτηση: 27/09/2013 00:40​

Το υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα, Παρασκευή, καθώς ο Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η τρόικα θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας στις 12:30. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν είναι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, η ενεργοποίηση της επιτροπής σοφών για την προώθηση αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, η σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από τον επόμενο χρόνο και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρεθούν και πολιτικές για τη στήριξη των ασθενέστερων και -κυρίως- η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», ενώ εκτός ατζέντας είναι το ζήτημα της κατά περίπτωση αύξησης του ορίου των απολύσεων.

Στις 15:30, η τρόικα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το πρώτο ραντεβού που είχαν προ ημερών για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, στις 17:30 έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, όπου «αγκάθι» παραμένει η μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους (μετά την απόσχιση και το κλείσιμο του πολιτικού σκέλους) των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top