Μπαρόζο: η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα στην ευρωζώνη

Προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Κομισιόν

Η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει παρά τα επίπεδα ρεκόρ που έχει φτάσει η ανεργία, ενώ ενισ��ύεται και το ευρώ, δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μπαρόζο, σπεύδοντας όμως να τονίσει ότι η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει.

«Το σενάριο της συντέλειας για το ευρώ» δεν υλοποιήθηκε και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται μετά την έξοδο της ευρωζώνης από την πιο μακροχρόνια στην ιστορία της ύφεση, τόνισε.

Κατά τον ίδιον, η Κομισιόν «επιδιώκει μια πολύ επιθετική εμπορική ατζέντα» προκειμένου να βοηθήσει στην ενίσχυση των εξαγωγών.

«Το ευρώ θα θεωρηθεί ισχυρό, αξιόπιστο και σταθερό νόμισμα και η ευρωπαϊκή οικονομία είναι αρκετά σταθερή, ώστε να ξεπεράσει την κρίση», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.

«Πλέον οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες. Η ανάκαμψη δείχνει τα πρώτα της σημάδια, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί προτού πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας» υπογράμμισε.

«Η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει», τόνισε, προσθέτοντας πως «τεχνικά έχουμε βγει από την ύφεση, όμως εξακολουθούμε να έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top