Τουρκολιάς: Σε νεα τροχιά το 2014 η ελληνική οικονομία

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να (υπο)στηρίξουν την αγορά, σχολίασε

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση όσον αφορά τη ρευστότητα ομαλοποιείται εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος μίλησε στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά.

Ο κ. Τουρκολιάς χαρακτήρισε «έτος-σταθμό» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2013 καθώς πραγματοποιήθηκαν «συγχωνεύσεις, εξαγορές και ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι το 2014 είναι ορατή η αλλαγή πορείας προς το καλύτερο για την ελληνική οικονομία, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο «σε δείκτες για πρωτογενές πλεόνασμα ή περιορισμό της ύφεσης».

«Αναφορικά με τη ρευστότητα, μετά τις ασφυκτικές συνθήκες που βίωσε ο τραπεζικός κλάδος, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2013» πρόσθεσε ο κ. Τουρκολιάς, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι η Εθνική Τράπεζα με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία εξαμήνου 2013 η τράπεζα πέτυχε θετική κερδοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top