Αφορά το σπίτι και την τσέπη σας: Πότε αναστέλλονται τα πρόστιμα για τακτοποιημένα αυθαίρετα

Διευκρινήσεις από τον γγ Δημόσιων Εσόδων Χ.Θεοχάρη

Αφορά το σπίτι και την τσέπη σας: Πότε αναστέλλονται τα πρόστιμα για τακτοποιημένα αυθαίρετα

​Διευκρινίσεις ��ια τη μεταχείριση τακτοποιημένων αυθαίρετων κτισμάτων και ειδικά για το πότε αναστέλλεται η επιβολή κυρώσεων και προστίμων παρέσχε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τα ανείσπρακτα βεβαιωμένα πρόστιμα στις Δ.Ο.Υ., που έχουν επιβληθεί για αυθαίρετα κτίσματα τα οποία έχουν υπαχθεί στον Ν. 4014/2011 τίθενται σε αναστολή είσπραξης και διαγράφονται μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Η διαδικασία της αναστολής ενεργοποιείται όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση, μετά την υπαγωγή του αυθαιρέτου ακινήτου του στις διατάξεις του νόμου προς την αρμόδια Υπηρεσία δόμησης, η οποία εν συνεχεία εκδίδει μία Πράξη Αναστολής Είσπραξης (των βεβαιωθέντων στη Δ.Ο.Υ. προστίμων), την οποία αποστέλλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ

Για την διαγραφή των σχετικών βεβαιωμένων προστίμων απαιτείται η σύνταξη Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης, από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, που συνοδεύεται από την Πράξη Ακύρωσης του οικείου Χρηματικού Καταλόγου ή της Πράξης Επιβολής Προστίμου για τα ανείσπρακτα βεβαιωθέντα, στις Δ.Ο. Υ. πρόστιμα και η αποστολή του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εκκαθάριση αυτού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top