ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ: Μπλοκάρουν την έξοδο των επιχειρήσεων στο εξωτερικό

Τροπολογία φρενάρει και την επιθυμία της Βιοχάλκο

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ: Μπλοκάρουν την έξοδο των επιχειρήσεων στο εξωτερικό

«Φρένο» στην έξοδο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από την Ελλάδα αλλά και σε μελλοντικές εξόδους επιχειρήσεων επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το υπουργείο, φοβούμενο ένα πιθανό κύμα φυγής ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό μέσω της απορρόφησής τους από θυγατρικές τους επιχειρήσεις στο εξωτερικό, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει ότι πλέον θα απαιτείται ποσοστό 95% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου μιας εισηγμένης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει τη συγχώνευση-απορρόφησή της με άλλη εισηγμένη η οποία θα εκδώσει μετοχές ως αντάλλαγμα.

Στην πράξη επεκτείνεται απαγόρευση που ίσχυε ήδη για την έξοδο εισηγμένων από το ταμπλό μέσω απορρόφησης από μη εισηγμένες αν δεν έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον το 95% των μετοχών. Η επέκταση αφορά και τις περιπτώσεις που η εταιρεία απορροφάται από επίσης εισηγμένη σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο ακόμη και αν δώσει ως αντάλλαγμα μετοχές.

Η ρύθμιση, εκτιμάται ότι, θα έχει άμεση επίπτωση στα σχέδια της Βιοχάλκο καθώς της επιβάλει να διασφαλίσει υποχρεωτικά τη σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων στη γενική συνέλευση προκειμένου να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top