Goldman Sachs:Συνεχίζονται οι ενδείξεις βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας

"Μια αναδιάρθρωση θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ανησυχία των αγορών"

Goldman Sachs:Συνεχίζονται οι ενδείξεις βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας

Συνεχή σημάδια βελτίωσης στη δοκιμαζομένη ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Goldman Sachs, η οποία σε σημερινή ��ης έκθεση επισήμανε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν αντικατοπτρίζουν ακόμη την πλήρη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, επειδή υπάρχει ρίσκο πολιτικής σταθερότητας.

«Μια ομαλή ολοκλήρωση της τρέχουσας αναδιάρθρωσης του προγράμματος από την τρόικα θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ανησυχία των αγορών σχετικά με το πολιτικό ρίσκο», τονίζει ωστόσο, ενώ εκτιμά ότι περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν είναι απαραίτητες για την ομαλή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας.

«Εξαιτίας κυρίως της περιστολής των δαπανών η Ελλάδα σταδιακά πλησιάζει το στόχο ενός ισοσκελισμένου πρωτογενούς προϋπολογισμού» αναφέρει ακόμα, ενώ εκτιμά ότι μόλις η δημοσιονομική προσπάθεια εξομαλυνθεί η αναδιάρθρωση της οικονομίας που έχει συντελεστεί θα στηρίξει την ανάπτυξη.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η υποχώρηση των ευρύτερων ανησυχιών για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη θα πυροδοτήσει αύξηση των επενδύσεων στη χώρα, ενώ θεωρεί ότι η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα.

Από εδώ και στο εξής θεωρεί πως μια λιγότερο «σφιχτή» δημοσιονομική πολιτική και η βελτιωμένη επίδοση των εξαγωγών θα συνεισφέρουν στη σταδιακή ανάκαμψη του ΑΕΠ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top