ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για επιχειρηματίες: Δείτε τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε άμεσα για να γλιτώσετε το λουκέτο

Μέτρο-ΣΟΚ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για επιχειρηματίες: Δείτε τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε άμεσα για να γλιτώσετε το λουκέτο

Το μέτρο του μπλοκαρίσματος του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου σε όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αν μια επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας χρωστά στο δημόσιο και οι οφειλές του έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες τότε θα χάνει προσωρινά τη φορολογική της ταυτότητα, δηλαδή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές με κανέναν, καθώς δεν θα μπορεί ούτε να εκδώσει αλλά ούτε και να λάβει φορολογικά στοιχεία.

Για να μπορέσει και πάλι να επιστρέψει στην αγορά, η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας που χρωστά θα πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση ή σε εξόφληση του χρέους της.

Το μέτρο αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν φόρους που έχουν ήδη παρακρατήσει, όπως είναι ο Φόρ��ς Προστιθέμενης Αξίας και ο φόρος εισοδήματος.

Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή του μέτρου, πιο ήπια, η οποία προβλέπει την ακύρωση του ΑΦΜ μόνο για όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν υποβάλουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ.

Αν λοιπόν έχετε φορολογικές εκκρεμότητες με το υπουργείο Οικονομικών, δείτε με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς σας πως θα τις ρυθμίσετε πριν να είναι πολύ αργά και σας έχουν κατεβάσει (με το έτσι θέλω) τα ρολά!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top