Ασφαλισμένοι το ΝΟΥ σας: Έβαλαν «μπόγια» για όσους έχουν οφειλές στα Ταμεία

Τι είναι το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

​Στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας θα προχωρεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το ΙΚΑ σε πρώτη φάση στο ΚΕΑΟ θα διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ και μεταγενέστερα οι αντίστοιχες οφειλές του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

Οι οφειλές που διαβιβάζονται πρέπει να είναι μη ρυθμισμένες και άνω των 5.000 ευρώ (κύρια οφειλή και τυχόν επιβαρύνσεις). Το ίδιο ισχύει και για τις οφειλές που κατέστησαν απαιτητές λόγω μη τήρησης προηγούμενων ρυθμίσεων.

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα δημιουργηθεί μάλιστα ηλεκτρονική βάση δεδομένων οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλόμενων ποσών, την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων.

Επίσης, το ΚΕΑΟ θα αναλάβει τη μελέτη, την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και το σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων για την ταχύτερη άντληση ασφαλιστικών οφειλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top