Οι τροικανοί στο υπουργείο Υγείας – Αισιόδοξος ο Γεωργιάδης

Πολλά τα θέματα – Ο ΕΟΠΥΥ όμως στο επίκεντρο

Οι τροικανοί στο υπουργείο Υγείας – Αισιόδοξος ο Γεωργιάδης

"Βουρκωμένη" Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας, αφού με το «καλημέρα» σας βρέθηκαν εκεί οι επικεφαλής της τρόικας για να συζητήσουν με τον Άδωνι Γεωργιάδη και να συζητήσουν μαζί του τα οικονομικά του υπουργείου, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε φάρμακα, τις ενοποιήσεις των νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έρχεται «τσαμπουκαλεμένη» ο υπουργός υγείας είναι αισιόδοξος πως οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε καλό κλίμα.

Το κύριο θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του STAR είναι η αναδιάρθρωση και το πολύ μεγάλο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ! Όπως διεμήνυσε ο υπουργός υγείας έχει ήδη έτοιμες προτάσεις για το θέμα αυτό, ενώ και το θέμα των νοσοκομείων θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Όσον αφορά το τελευταίο υπενθυμίζουμε πως οι συνδικαλιστές λένε "ΟΧΙ" στο κλείσιμο των νοσοκομείων, ο υπουργός από την άλλη είναι κάθετος πως αυτό θα γίνει, γιατί πρέπει να γίνει, και όπως έχει ήδη διαμυνήσει τα νοσοκομεία απλώς θα αλλάξουν μορφ��, χωρίς να απολυθεί κανείς .

Αν οι συζητήσεις πάνε καλά όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, τότε στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των γενοσήμων, καθώς υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κάποιοι όροι στην χρήση της συνταγογράφησης που δεν τηρεί η Ελλάδα.Συγκεκριμένα, πρέπει να φτάσουμε στο 60% όπως απαιτούν οι δανειστές μας. Πράγμα που είναι δύσκολο γιατί την χώρα μας, γι' αυτό και θα δοθούν κίνητρα σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους, ενώ αναμένεται να μειωθούν και οι τιμές των γενοσήμων.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top