Η Τρόικα έφτασε: Στις 15:00 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα

Ξεκινά η μεγάλη μάχη της κυβέρνησης-Αγριεμένοι οι δανειστές

Η Τρόικα έφτασε: Στις 15:00 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα

Η Τρόικα έφτασε στην Αθήνα και μάλιστα… αγριεμένη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, θα συναντηθούν στις 15:00 το μεσημέρι με τον Υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και είναι αποφασισμένοι να στριμώξουν το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, έως ότου πραγματοποιηθούν και οι τέσσερις προϋποθέσεις, τις οποίες έχουν θέσει, ώστε να γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η μάχη πάντως αναμένεται να είναι σκληρή, με το θέμα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων, με το φάκελο, να παραμένει ακόμα ανοιχτός.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, πρέπει να έχουν κλείσει και τα εξής θέματα:

Νέος κώδικας δικηγόρων. Ακόμα και σήμερα η τρόικα προβάλει κάποιες αντιρρήσεις για τις διατάξεις του νέου κώδικα, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Τοποθέτηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δείχνει να είναι ικανοποιημένη από τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βέβαια, το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός.

Αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς μέχρι πρότινος το υπουργείο Οικονομικών και η ΕΥΔΑΠ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το ακριβές ύψος των οφειλών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top