Γερμανικές αποζημιώσεις: Αυτά τα ντοκουμέντα θα σας χαλάσουν την διάθεση κυρία Μέρκελ

Στο φως απόρρητη έκθεση του ΓΛτΚ για τα δισεκατομμύρια που μας χρωστούν

Ούτε τις πολεμικές επανορθώσεις από τoν Α’Παγκόσμιο πόλεμο δεν έχει διεκδικήσει η Ελλάδα , όπως προκύπτει από την απόρρητη έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους για τον Α’ και Β’Παγκόσμιο Πόλεμο , που περιέχει όλα τα στοιχεία που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην διεκδίκηση τους.

Αν και η συγκεκριμένη έκθεση έχει παραδοθεί στο υπουργείο εξωτερικών από τον Μάρτιο του 2013 και εν συνεχεία στο νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κάποια πρωτοβουλία.

Η απόρρητη έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έκθεση Λαμπρούκου μετέπειτα γενικού διευθυντή του υπουργείου Συντονισμού και τότε στέλεχος του γενικού λογιστηρίου του κράτους υπεύθυνου χειριστή των σχετικών με τη διαδικασία των προκαταβολών προς τα στρατεύματα κατοχής

Σύμφωνα με την έκθεση από την αρχή της Κατοχής και μέχρι το τέλος της διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις κατο��ικές αρχές 1.618.001.572.837.299 δρχ.

Στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει και απόρρητη έκθεση της ΤτΕ από τον Απρίλιο του 1963 για τα χορηγηθέντα δάνεια προς την Γερμανία και την Ιταλία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο αρχειακό υλικό περιλαμβάνεται επίσης πλήθος αιτημάτων ενδιαφερομένων, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές λόγω της κατάργησης με τον Ν 18/1944 των πληθωριστικών δραχμών και την αντικατάσταση τους με νέες.

Σημειώνεται πως στη συνδιάσκεψη του Λονδίνου το 1921 αποφασίστηκε από τη Συμμαχική Επιτροπή Επανορθώσεων πως το συνολικό καταβλητέο ποσό από τη Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονταν στα 528.000.000 χρυσά μάρκα σε 56 περίπου δόσεις! Ωστόσο μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, ανεστάλη η καταβολή των υπόλοιπών δόσεων λόγω της οικονομικής κρίσης του 1931 !!!

Δείτε περισσότερα στο Βίντεο του star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top