Στη δικαιοσύνη τα φαντάσματα του ΤΕΟ: Αντί για τέλη διοδίων, έπαιρναν εικονικές υπερωρίες

Διώξεις για το «φαγοπότι» με τις πλασματικές άδειες και τις αλόγιστες αγορές

​Διώξεις για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα σε βάρος των διοικητικών συμβουλίων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας την περίοδο 2006-2011 για σειρά οικονομικών ατασθαλιών που περιγράφονται από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και για ένα ακόμα πλημμέλημα για την κάλυψη που προσφερόταν σε υπάλληλο-φάντασμα που πληρωνόταν κανονικά, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι διώξεις αφορούν σε: αμοιβές προσωπικού και νομικού συμβούλου, καταβολή υπερωριών, διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών για δαπάνες ελεγχομένων ως εικονικών μετακινήσεων προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει Υπουργικών Αποφάσεων εκδοθεισών εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού ιδίως εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ταμείου, παράνομη κατάτμηση διαγωνισμών κ.��π..

Η ποινική δίωξη αφορά στα κακουργήματα (α) απιστίας περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ, (β) ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση επί σκοπώ προσπορισμού αθέμιτου οφέλους που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και το πλημμέλημα (γ) υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης.

Το πόρισμα

Στο πόρισμα αναφέρεται πως υπήρχαν υπάλληλοι που δούλευαν μόλις 6 ώρες, αντί 8 ωρών την ημέρα, δεν πάταγαν το πόδι τους στην εταιρεία αλλά αμείβονταν κανονικά, απολάμβαναν εικονικές υπερωρίες και πλασματικές δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, μοίραζαν δουλειές χωρίς διαγωνισμούς, αγόραζαν με πόρους του ταμείου ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το σπίτι τους.

Το Ταμείο σύμφωνα με το πόρισμα είχε μετατραπεί σε ένα δημόσιο κουμπαρά, όπου ο καθένας μοίραζε όπως ήθελε τα χρήματα.

Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται πως ενέκριναν κονδύλια χιλιάδων ευρώ για την αγορά γραφειακού εξοπλισμού στη διεύθυνση «Δ3» του ΥΠΕΧΩΔΕ από πόρους του Ταμείου αλλά και για τη συντήρηση της υποδομής καλωδιακής τηλεόρασης στο Κολωνάκι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα παρά το ότι βάσει διάταξης τα λεφτά έπρεπε να πήγαιναν αλλού!

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα υπάρχει στο προσωπικό της εταιρείας νομικός σύμβουλος, ωστόσο προσελήφθη και δεύτερος δικηγόρος, και την ίδια στιγμή το ΤΕΟ προσέφευγε τακτικά σε εξωτερικούς δικηγόρους. Μάλιστα το διάστημα 2007-2011 ανατέθηκαν υποθέσεις σε συγγενικό πρόσωπο του νομικού συμβούλου, έναντι αμοιβής 292.638,87 ευρώ!!!

Ο ΑΦΑΝΤΟΣ…ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο προσωπικό της εταιρείας υπάρχει οδηγός-φάντασμα. Δεν έχει πατήσει το πόδι του στο Ταμείο, δεν έχει εκτελέσει δρομολόγιο, πληρώνεται και μάλιστα τα έτη 2007, 2008 και 2009 πήρε και υπερωρίες 5.000 ευρώ, 6.500 ευρώ και 9.700 ευρώ, αντιστοίχως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top