Στο βάθος… αναβάθμιση: Στον Στουρνάρα αντιπροσωπεία του οίκου Moody’s

Ο οίκος αξιολόγησης δίνει σήμερα rating «C» στην Ελλάδα

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών το ��πόμενο διάστημα.

Αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με στελέχη του οίκου Moody's, τα οποία θα ενημερώσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο οίκος αξιολόγησης δίνει σήμερα rating «C» στην Ελλάδα, δηλαδή την αξιολογεί πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από ό,τι οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch. Μάλιστα, στις υφιστάμενες εκτιμήσεις της η Moody’s προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά -5,3% το 2013 και επιπλέον κατά -4,2% το 2014.

Μετά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα οι αναλυτές του οίκου αναμένε��αι να προχωρήσουν σε αναθεώρηση προς το ευμενέστερο των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης και τη δημοσιονομική κατάσταση, ενώ όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται να προχωρήσουν και στην πιστοληπτική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top