Βιοχάλκο: δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα

Αναφέρεται και στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

Βιοχάλκο: δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα

Δεν θα επηρεασθούν οι θέσεις εργασίας στις ελληνικές θυγατρικές της διαβεβαιώνει η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ύστερα από τη συγχώνευσή της -με απορρόφηση - από τη βελγική θυγατρική της Viohalco SA, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και ότι πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η Viohalco SA θα έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και ότι η συγχώνευση αυτή στοχεύει αποκλειστικά στη βελτίωση της πρόσβασης της Βιοχάλκο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Υποστηρίζει επίσης ότι θα δημιουργηθούν δυνατότητες και για την αύξηση της απασχόλησης στις ελληνικές θυγατρικές, ως συνέπεια των νέων επενδύσεων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξ��ση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.

«Δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας από την οποία πλήττεται η ελληνική οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη Βιοχάλκο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιρειών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου» αναφέρει η εταιρεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top