Από σήμερα χρωστάμε 2 εκ. ευρώ λιγότερα στους δανειστές!

Δωρεά ομολόγων από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Greece Debt Free»

Φασούλι, το φασούλι… ξεπληρώνει το δημόσιο χρέος!

Από σήμερα χρωστάμε 2 εκ. ευρώ λιγότερα στους δανειστές!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Greece Debt Free».

Έτσι, η Ελλάδα προχωρά επί της ουσίας στη διαγραφή των ομολόγων και έχει να σηκώσει ελαφρώς μικρότερο βάρος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «για την ισχυρού συμβολισμού πρωτοβουλία που ανέλαβε», εξηγώντας ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη δ��αχρονική δύναμη του Ελληνισμού».

Ποιος είναι ο οργανισμός «Greece Debt Free»

Ο GDF είναι μη-πολιτικός, μη-κυβερνητικός και μη-κερδοσκοπικός οργανισμός.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, το GDF τηρεί πλήρη διαφάνεια, δεν συμμετέχει σε πολιτικές διαδικασίες και εξαιρείται από οποιαδήποτε πολιτική επιρροή. Δεν έχει υπαλλήλους, βασίζεται σε εθελοντές και πατριώτες με συνείδηση, ενώ τα κόστη λειτουργίας του είναι μηδαμινά.

«Το ελληνικό χρέος μας επηρεάζει όλους με διαφορετικούς τρόπους. Το να κατανοήσουμε ότι το εθνικό χρέος αγοράζεται και πουλιέται από οικονομικούς παράγοντες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που χρωστάει η Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου ���24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου €5.000» εξηγεί ο GDF.

Πως λειτουργεί; «Το Greece Debt Free είναι μια γιορτή του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος και της δυνατότητας να λάβουμε δράση ώστε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το εθνικό της χρέος. Το Greece Debt Free είναι μια πλατφόρμα για όλους ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος στις Εκστρατείες για Προϊόντα, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε, για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top