«Καμπανάκι» από ΣΕΒ: ΘΑ ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της Βιοχάλκο!

«Η αποβιομηχάνιση της χώρας είναι θέμα επιλογής»

«Καμπανάκι» από ΣΕΒ: ΘΑ ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της Βιοχάλκο!

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΕΒ στον απόηχο της απόφασης της Βιοχάλκο για μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο, κρούοντας το καμπανάκι για νέες αποχωρήσεις βιομηχανιών από την Ελλάδα.

«Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες βιομηχανίες αποφασίζουν ή εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, θα έπρεπε να κτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα» τονίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων στην ανακοίνωση του.

Μιλώντας με σκληρά λόγια, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για κυβέρνηση που «ασχολείται σύσσωμη επί ένα χρόνο με το θέμα του ΦΠΑ στα εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το θέμα των ΕΦΚ στην ενέργεια», ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζει πως η αποβιομηχάνιση του τόπου «δεν είναι ούτε πραγματικότητα, ούτε νομοτέλεια. Είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα επιλογής».

«Ο ΣΕΒ έχει εδώ και καιρό εκπέμψει σήμα κινδύνου προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική βιομηχανία παρά τη μέχρι σήμερα θαυμαστή ανθεκτικότητά της, δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΒ καλώντας την κυβέρνηση «να ενσκήψει απο��ασιστικά στα συσσωρευμένα ζωτικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική πολιτική στην ελληνική βιομηχανία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top