Ο Σαμαράς θα βγάλει το φίδι από την τρύπα: Πιέσεις στην τρόικα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σκέψεις για ελάχιστες ή καθόλου προϋποθέσεις στην επιδότηση των 28 λεπτών το λίτρο

Ο Σαμαράς θα βγάλει το φίδι από την τρύπα: Πιέσεις στην τρόικα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα ύψη αναμένεται να βρεθεί και φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) κάνουν λόγο για τιμή 1,3 ευρώ το λίτρο, ελάχιστα πιο κάτω δηλαδή από την περυσινή τιμή διάθεση που ξεκίνησε από τα 1,35 ευρώ το λίτρο.

Όπως επεσήμανε ο ΣΕΕΠΕ, η εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι οδήγησε σε δραστική μείωση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων αλλά προκάλεσε άλλα προβλήματα, τόσο με την μειωμένη προμήθεια των νοικοκυριών όσο και τα μειωμένα έσοδα.

Με την επιδότηση των 28 λεπτών το λίτρο, η τιμή κατεβαίνει στο 1 ευρώ και εκτιμάται ότι θα αγοράσουν περισσότεροι και θα εισπράξει περισσότερο ΕΦΚ το κράτος. Γι’ αυτό και ο ΣΕΕΠΕ προτείνει να μην υπάρχουν ή -έστω- να είναι ελάχιστες οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της επιδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας όχι απλά δεν απορρίπτει την ιδέα αλλά σκοπεύει να τη θέσει στην τρόικα, αφού για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο πρέπει να έχει την έγκρισή της.

Μάλιστα, για το θέμα θα υπάρξουν πιέσεις και από τον πρωθυπουργό, τη συνδρομή του οποίου φέρεται να έχει ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών, καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά εκατομμύρια νοικοκυριά…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top