Μεταφέρει εκτός Ελλάδος την έδρα της η Βιοχάλκο!

Στο Βέλγιο η νέα έδρα – Παραμένει στη χώρα μας η παραγωγική δραστηριότητα

Μεταφέρει εκτός Ελλάδος την έδρα της η Βιοχάλκο!

Πρώτη δημοσίευση:14:15

Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την έδρα της μια σημαντική μονάδα της ελληνικής βιομηχανίας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει χρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους, ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο.

Οι μέτοχοι Βιοχάλκο θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας Viohalco SA που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε 1 μετοχή της Viohalco SA για κάθε 1 μετοχή της Βιοχάλκο.

Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση στοχεύει στην ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Βιοχάλκο, στην αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.

Οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες της Βιοχάλκο θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Σιωπή από τα κόμματα-ανασφάλεια σε πολλούς εργαζόμενους

«Για μένα η σημαντική είδηση της ημέρας είναι ότι μια πολύ σημαντική εταιρεία με μεγάλη διαδρομή φεύγει από την Ελλάδα και δεν είδα ένα πολιτικό κόμμα ούτε καν τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει μια ανακοίνωση» σχολίασε για το θέμα ο εκδότης της εφημερίδας Real News και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του STAR, Ν.Χατζηνικολάου.

«Ο συγκεκριμένος όμιλος μελετούσε εδώ και μήνες το αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την χώρα» σχολίασε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τ.Τέλογλου, εκτιμώντας πως δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας τουλάχιστον από τον τομέα της παραγωγής.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top