Εκτός ατζέντας στα άτυπα Eurogroup και Ecofin η Ελλάδα

Ανάπτυξη και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο τραπέζι των συνομιλιών

Το ελληνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα των άτυπων Eurogroup και Ecofin που θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η ημερήσια διάταξη των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ περιλαμβάνει συζητήσεις για την ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, μέσω της αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ θα συζητήσουν τις οικονομικές προοπτικές της ΕΕ, ζητήματα σχετικά με την τραπεζική ενοποίηση, άλλα και για το πώς θα διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Βάρος αναμένεται να πέσει στις πολιτικές για τη βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη τραπεζική χρηματοδότηση.

Ειδική συζήτηση αναμένεται να γίνει για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής διεθνώς , αλλά και για τις τιμές των εμπορευμάτων και ειδικά για τις τιμές ενέργειας.

Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της G20, αλλά και για τις προετοιμασίες για την Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον (10 - 12 Οκτωβρίου 2013).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top