Τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό; Πλεόνασμα λέει η κυβέρνηση - Έλλειμμα λέει η ΤτΕ

Πως απαντά το υπουργείο Οικονομικών

​Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για πλεόνασμα στο οκτάμηνο του 2013, με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, «άδειασε » τον κύριο Στουρνάρα και τους συνεργάτες τους, αφού μιλά για έλλειμμα 3,1 δισ. την ίδια περίοδο!!!

Τι ακριβώς λέει η μία πλευρά και τι.... η άλλη;;;;

ΥΠΟΙΚ: Το πρωτογενές αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.9 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.496 εκατ. ευρώ

ΤτΕ: Στα 9,04 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, έναντι 6,37 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΥΠΟΙΚ: Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,9 δισ. ευρώ, 1.157 εκατ. ευρώ ή 3,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29.807 εκατ. ευρώ).

ΤτΕ: Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 28,76 δισ. ευρώ, από 30,59 δισ. ευρώ το 2012

ΥΠΟΙΚ: Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,8 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έ��αντι του στόχου κατά 2.130 εκατ. Ευρώ.

ΤτΕ: Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 38,82 δισ. ευρώ από 36,81 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του υποστηρίζει πως τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας είναι ουσιαστικά ίδια με αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ για τη διαφορά του αποτελέσματος που προκύπτει στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώνεται ότι στους υπολογισμούς που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνονται οι δαπάνες ύψους περίπου 4.632 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και για αυτό προκύπτει έλλειμμα. Όμως, το ποσό αυτό των 4,6 δισ. ευρώ, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, κατευθύνεται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης και για αυτό δεν πρέπει να υπολογίζεται στην επεξεργασία των στοιχείων που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top