Πέφτει χρήμα στο λεκανοπέδιο για αντιπλημμυρικά έργα και δρόμους!

Έπεσαν οι υπογραφές για έργα υποδομής – Χατζηδάκης: Αντίβαρο στην κρίση το ΕΣΠΑ

Πέφτει χρήμα στο λεκανοπέδιο για αντιπλημμυρικά έργα και δρόμους!

«Ζεστό χρήμα» θα πέσει στους δήμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής μετά την υπογραφή σειράς συμβάσεων έργων υποδομής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του προγράμματα ΕΣΠΑ, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «αντίβαρο στην κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής μας και καλύτερο περιβάλλον και καλύτερες υποδομές.

«Μόνο στην Αττική πραγματοποιούνται αυτή την ώρα 433 τεχνικά έργα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αν όχι στην τελική ευθεία κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Και θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο, πέρυσι τέτοιο καιρό, η χώρα ήταν 18η ως προς τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος είναι 4η» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκινάνε ή συμβασιοποιούνται έργα όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, αντιπλημμυρικά έργα και οδικά έργα τα οποία «θα αλλάξουν τη ζωή στο λεκανοπέδιο και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής στην Ελλάδα της κρίσης».

«Είναι μια ευκαιρία, που προφανώς δεν πρέπει να πάει χαμένη και κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πάει χαμένη. Τρέχουμε λοιπόν και στο τέλος θα φτάσουμε. Να είστε σίγουροι» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top