ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ: Δείτε ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι ...!!!

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ: Δείτε ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι ...!!!

Μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι οι φορολογούμενοι που θα εξαιρεθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014, αφού το υπουργείο οικονομικών στην προσπάθεια του να βάλει όσο το δυνατό περισσότερα ευρώ στα δημόσια ταμεία, έχει εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων!!!

Σύμφωνα με «τα Νέα», το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, άνεργοι που έχουν στην κατοχή τους εξοχικά σπίτια, οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα βάλουν κανονικά το χέρι στην τσέπη για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για κάθε ένα από αυτά τα ακ��νητα.

Όσο για το.... τι θα απογίνουν τα φτωχά νοικοκυριά και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και το αν θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή αν θα λάβουν διευκολύνσεις, αυτό θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα… μετά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου και υπό την προϋπόθεση ότι η τρόικα θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις.

Μετά από αυτά, όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ πιθανό, άγαμοι φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ ή έγγαμοι φορολογούμενοι με εισόδημα έως και 8.000 ευρώ που σήμερα τυγχάνουν διευκολύνσεων για την πληρωμή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) να καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από το 2014, παρά την προφανή τους οικονομική αδυναμία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top