Λίγο πριν λήξει η θητεία του στην Κομισιόν…. αποχαιρέτησε κάνοντας focus στην ανεργία!

"Εντυπωσιακές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα" τόνισε ο Μπαρόζο

​Στην «μάστιγα» της ανεργίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ.Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για τελευταία φορά πριν λήξει η θητεία του, αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό ανέργων στην ΕΕ, χαρακτήρισε «κοινωνικά μη αποδεκτό» το επίπεδο της ανεργίας, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την Ε.Ε. να θωρακίσει την εύθραυστη, όπως είπε, ανάκαμψη της οικονομίας.

«Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η τραπεζική ένωση», ανέφερε ο Μπαρόζο και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα».

«Η ανάκαμψη βρίσκεται στον ορίζοντα. Αυτό θα πρέπει να μας ωθήσει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες… Το χρωστάμε στα 26 εκατομμύρια των ανέργων μας», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Πρόσθεσε δε ότι «με την εύθραυστη αυτή ανάκαμψη, ο μεγαλύτερος καθοδικός κίνδυνος που βλέπει είναι πολιτικής φύσεως».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι πολιτικός. Η έλλειψη σταθερότητας ή η έλλειψη αποφασιστικότητας. Έχουν σημαντικό αντίκτυπο οι ισχυρές και πειστικές αποφάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων, εκφράζοντα�� την ελπίδα η Ευρώπη από την κρίση το 2014.

Μπαρόζο: Εντυπωσιακές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα


Αναφερόμεν��ς στην Ελλάδα, ο κ.Μπαρόζο χαρακτήρισε «πραγματικά εντυπωσιακές» τις δημοσιονομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στην χώρα, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα πλησιάζει ήδη σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Νωρίτερα, έκανε μια ανασκόπηση λίγο μετά την έναρξη της κρίσης, τότε που όπως τόνισε όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε ή θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη και ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις ντόμινο και στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

«Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη», κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top