Γύρισε ο τροχός και ήρθε η ώρα ο κύριος Τόμσεν να δει το σχέδιο της Αθήνας για το χρέος!

Επιμήκυνση δανείων και μείωση επιτοκίων εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση

Γύρισε ο τροχός και ήρθε η ώρα ο κύριος Τόμσεν να δει το σχέδιο της Αθήνας για το χρέος!

​Μέχρι τώρα είχαμε μάθει απλά να διαβάζουμε και να τηρούμε κατά γράμμα τις απαιτήσεις ,τις εκθέσεις και τα σχέδια των δανειστών μας για την έξοδο της Ελλάδας από το τούνελ της οικονομικής κρίσης….. Ε, λοιπόν το σκηνικό αλλάζει η κυβέρνηση παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για τη μείωση του δημόσιου χρέους, με στόχο την επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2014.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η Ελλάδα θα καταθέσει για πρώτη φορά τη δική της έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με την οποία θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η επιμήκυνση δανείων που λήγουν, νέα μείωση επιτοκίων, καθώς και η μεταφορά μέρους των 50 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (2015) από το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Η μεταφορά μέρους του ποσού των 50 δις θα έχει ως αποτέλεσμα , να αφαιρεθούν αυτά τα χρήματα από το ελληνικό χρέος .

Τέλος στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συμφωνηθεί και γραφτεί επίσημα πως το πλεόνασμα που η Ελλάδα θα αποκλείσει την λήψη νέων φορολογικών μέτρων.

Όλα τα παραπάνω τελικό στόχο έχουν να καταφέρει η χώρα μας να βγει τελικά στις αγορές!

Βίντεο ΣΚΑΙ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top