Έχεις παράπονα με φόρους και πρόστιμα; Πέρνα μια βόλτα από την Καραγεώργη Σερβίας!

Το ΥΠΟΙΚ «καταργεί» τα δικαστήρια:Θα πληρώνουμε ακόμη και στην ένσταση!

Αμφισβητείτε τα πρόστιμα ή τους φόρους που σας έχει «ρίξει» το υπουργείο Οικονομικών; Έχετε παράπονα από τον κύριο Στουρνάρα και είστε αποφασισμένοι να προσφύγετε στη δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκιο σας;;; Πριν π��οσφύγετε στα διοικητικά δικαστήρια…. θα πρέπει να περάσετε μια βόλτα από την Καραγεώργη Σερβίας και συγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης) αφού εκεί θα υποβάλλονται στο μέλλον οι ενστάσεις για τα «χαράτσια» που θα "τρώμε" από το υπουργείο Οικονομικών!

Μάλιστα, οι απογοητευμένοι φορολογούμενοι πρέπει να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και είτε να πληρώσουν άμεσα το 50% των αμφισβητούμενων ποσών, είτε να ζητήσουν αναστολή πληρωμής της προκαταβολής αυτής, αφού προηγουμένως δηλώσουν όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους και υποβάλουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμ��α πληρωμής της συγκεκριμένης προκαταβολής!!! Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να συνυποβάλει στοιχεία που αποδεικνύουν τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης οικονομικής βλάβης καθώς επίσης και μια αναλυτική υπεύθυνη δήλωση στην οποία οφείλει να αναγράψει αναλυτικά στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση τη δική του, της συζύγου και των παιδιών του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην περιουσιακή κατάσταση περιλαμβάνονται ακίνητα, καταθέσεις, επενδύσεις σε κινητές αξίες, αυτοκίνητα, μηχανάκια, σκάφη αναψυχής, δάνεια, δωρεές, μετοχές, τα μερίδια και κινητά αντικείμενα αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Μαζί με την περιουσιακή κατάσταση πρέπει να δηλωθεί από τον αιτούντα και η εκτιμώμενη αγοραία αξία των περιουσιακών στο��χείων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Όσον αφορά τα ακίνητα, πρέπει να δηλωθεί και η αντικειμενική αξία τους.

Μόνο όταν απορριφθούν οι ισχυρισμοί που έχει προβάλει ο φορολογούμενος μέσω της «ενδικοφανούς προσφυγής» μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα «εκκρεμούν» στα δικαστήρια 115.000 φορολογικές προσφυγές - υποθέσεις, ενώ από τα 14,4 δισ. ευρώ που έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια στα ταμεία του κράτους έχουν εισρεύσει μόλις 742,3 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top