Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα- SOS για τις λακκούβες και τα εμπόδια!

Νέα έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου

Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα- SOS για τις λακκούβες και τα εμπόδια!

​Αν και πριν το καλοκαίρι μας είχε «μαυρίσει» την καρδιά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) με τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία, αυτή τη φορά προχωρά σε πιο αισιόδοξα νέα για τη χώρα μας.

Πρόοδος αλλά και ..αγκάθια!

Η Ελλάδα, υποστηρίζει σε έκθεση του το IIF, έχει βελτιώσει την εφαρμογή του προγράμματος και οι εξελίξεις σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο. Ωστόσο, συνεχίζει να εμφανίζει καθυστερήσεις σ��ις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όπως η φορολόγηση και η είσπραξη καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει το IIF, τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπόρεσαν να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές ικανοποιώντας τον όρο του 10% για να διατηρηθεί η τρέχουσα ιδιωτική ιδιοκτησία και διοίκηση.

Τέλος, το IIF τοποθετεί το χρηματοδοτικό κενό έως το 2015 στα 11 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως μπορεί να καλυφθεί από ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές σε ορισμένα στοιχεία του παρόντος προγράμματος καθώς και επέκταση της ωρίμανσης των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top