Συστήματα του …. ΙΚΑ είναι και σφάλματα κάνουνε: Κατά λάθος πετσόκοψαν συντάξεις!

Αλαλούμ στους υπολογισμούς των μειώσεων - Επείγον έγγραφο!

Γίνεται «του συστήματος» στο ΙΚΑ!!! Όπως όλα τα συστήματα τρώνε φρίκες και κολλάνε κάποιες στιγμές... έτσι και το σύστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων «τα παίξε» , με αποτέλεσμα στην διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, όχι μόνο να ΜΗΝ περικόπτονται κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, αλλά να γίνονται σε ορισμένες περιπτώσεις άδικες μειώσεις ... για κάποιους "άτυχους" συνταξιούχους!

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα δεν μπορούσε να εντοπίσει αυτούς που λάμβαναν δυο συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και έτσι σε αυτούς η μείωση κατά 12% δεν έγινε!!!!

Αφού αρκετοί συνταξιούχοι έφτασαν.... στο "παρά πέντε" εγκεφαλικών και εμφραγμάτων από τις αναπάντεχες μειώσεις, το ΙΚΑ πήρε επάνω του την ευθύνη που του αναλογεί και με επείγον έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου μας λέει «συγγνώμη λάθος» με την υπόσχεση πως το λάθος με τις μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις θα διορθωθεί τάχιστα!

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΙΚΑ, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπήρξαν λανθασμένοι υπολογισμοί και στις περιπτώσεις που έγιναν μεγαλύτερες μειώσεις τα ποσά θα επιστραφούν, ενώ θα γίνουν περικοπές, αφού δεν έγιναν εκεί που έπρεπε.

Ταυτόχρονα, όμως, στο μικροσκόπιο μπαίνουν όσοι συνταξιούχοι είχαν μικρότερες περικοπές.

Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά πόσοι θα έχουν επιστροφή των κρατήσεων και πόσοι θα έχουν ψαλίδι, το οποίο μέχρι τώρα είχαν αποφύγει. Οι περικοπές θα γίνουν είτε σε μία δόση, αν πρόκειται για μικρό ποσό, είτε σε περισσότερες δόσεις.

Βέβαια τα παραπάνω λάθη δεν προκαλούν εντύπωση, αφού παρόμοια "σφάλματα" έχουμε δει και σε συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και στις συντάξεις που καταβάλλουν τα ταμεία των τραπεζών, του ΟΤΕ κα�� της ΔΕΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top