Τέλος στην αοριστία: Σε πλήρη εφαρμογή η προκαταβολή της σύνταξης

Σταϊκούρας: Θα δοθεί στο 97,3% όσων αποχώρησαν από 1 Μαρτίου

Τέλος στην αοριστία: Σε πλήρη εφαρμογή η προκαταβολή της σύνταξης

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου της προκαταβολής σύνταξης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε, το καλοκαίρι του 2012, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στο πεδίο της χορήγησης των συντάξεων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, εστιάζοντας στην καλυτέρευση της καθημερινότητας μεγάλης μερίδας των πολιτών» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε ότι από όσους έχουν αποχωρήσει από τον Μάρτιο και μετά, το 97,3% θα λάβει προκαταβολή σύνταξης.

Συγκεκριμένα, την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν, σύμφωνα και με τις οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, 7.634 υπάλληλοι σε σύνολο 7.843 (δηλαδή το 97,3%) που αποχώρησαν από την Υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο του 2013.

«Η εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά την προκαταβολή της σύνταξης, η οποία είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας, έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί. Συνεπώς, επιλύθηκε το επί δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της σύνταξης των εξερχομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες και του μισθοδοτικού κενού που αυτοί αντιμετώπιζαν μέχρι τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους» επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top