Σόιμπλε στο Focus: Όταν ξεμείνει η Ελλάδα από ευρώ, θα της δώσουμε νέο δάνειο

Νέα συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

​Πρόθυμος να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά με... προϋποθέσεις εμφανίζεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε δύο εβδομάδες πριν από τις Γερμανικές εκλογές, αποκλείοντας ωστόσο ξανά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους!

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια. Στην περίπτωση που χρειαστεί νέα βοήθεια, αυτή θα αντιστοιχεί σε μέρος μόνο, των μέχρι τώρα προγραμμάτων, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν γίνει, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στη Ρόδο και αλλού» αναφέρει ο κ.Σόιμπλε στο Γερμανικό περιοδικό Focus, εκτιμώντας πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

Ο κ.Σόιμπλε δικαιολόγησε για ακόμη μια φορά την άρνηση του σε ενδεχόμενο "κούρεμα", τονίζοντας πως "κάτι τέτοιο θα αναστάτωνε επενδυτές και πιστωτές και θα προκαλούσε ραγδαία αύξηση των επιτοκίων των κρατικών τίτλων".

«Όποιος το συζητά, τα διακινδυνεύει όλα» τόνισε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top