Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ

Διαβάστε αναλυτικά

Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ

Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2014, μετά από συμφωνία του ελληνικού και του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών.

Την προετοιμασία για την τροποποίηση της διμερούς διακρατικής φορολογικής σύμβασης του 1953 μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Το κείμενο που θα τροποποιήσει το Νομοθετικό Διάταγμα 2548/1953 περί αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας το καταρτίζει ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την εποπτεία της Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Σήμερα οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ διέπονται από σειρά διμερών συμφωνιών που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε επί μέρους τομείς, όπως:

- Συμφωνία Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας του 1951.

- Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας του 1950, κυρωθείσα με το Ν.Δ. 2548/53.

- Συμφωνία αμοιβαίας προώθησης και προστασίας επενδύσεων του 1952

- Συμφωνία περί αεροπορικών μεταφορών του 1991

-Συμφωνία αμοιβαίας διοικητικής αρωγής μεταξύ τελωνειακών διοικήσεων Ελλάδος – ΗΠΑ.

-Συμφωνία Οικονομικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής, Εκπαιδευτικής και Μορφωτικής Συνεργασίας, η οποία κυρώθηκε το 1991.

-Τις διατάξεις του ΠΟΕ στον οποίο μετέχουν και οι δύο χώρες.

-Τις συμφωνίες εμπορικού περιεχομένου που έχει συνάψει η ΕΕ με τις ΗΠΑ, οι οποίες δημιουργούν το πλαίσιο της Κοινής Εμπορικής Πολιτικής της ΕΕ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top