Θα δοθεί δώρο του Πάσχα ξανά στους συνταξιούχους!

Έρχεται και αύξηση 50 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους

Θα χορηγηθεί ξανά από τον π��οσεχή Απρίλιο δώρο του Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Το μέτρο θα είναι ένα από τα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος που θα προκύψει εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα από τον φετινό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα το οποίο θα επιτευχθεί «σε ποσοστό 70-75% θα μετατραπεί σε κοινωνικό μέρισμα».

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί πάντως βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος του δημοσιονομικού πλεονάσματος. Σε αυτή την κατεύθυνση όμως κινήθηκε και η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, όπου χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες άφησε να εννοηθεί ότι πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων.

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News από το νέο χρόνο η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει αύξηση περίπου 50 ευρώ τον μήνα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, αν και ακόμη το τελικό ποσό είναι αβέβαιο.

Στον σχεδιασμό «λελογισμένων παροχών» περιλαμβάνεται ακόμη η διεύρυνση των κριτηρίων στο πετρέλαιο θέρμανσης, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες και η μερική απασχόληση σε κοινωφελή έργα 50.000 ανέργων νέων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top