«Λουκέτο» - εξπρές και για τον ΟΣΕ;

Ζήτημα διακοπής της λειτουργίας του φέρεται να θέτει η τρόικα!

«Λουκέτο» - εξπρές και για τον ΟΣΕ;

Ζήτημα διακοπής λειτουργίας και των σιδηροδρόμων φέρεται να θέτει η τρόικα, μετά τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News!

Κατά το δημοσίευμα η τρόικα και το Euroworking Group θεωρούν διφορούμενα τα πολιτικά μηνύματα από την Αθήνα και έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι της χώρας, στέλνοντας τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση για «λουκέτο» και στον ΟΣΕ.

Ο νέος δημοσιονομικός έλεγχος θα ξεκινήσει στην ουσία του μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Οκτωβρίου, αλλά οι Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει η χώρα μας λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα!

«Δεν υπάρχουν σύντομα λήξεις ομολόγων που να μας ανησυχούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μπορούν να καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές» τονίζουν κοινοτικές πηγές σύμφωνα με την εφημερίδα. Παράλληλα, όπως επίσης ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο». Κατά τον ίδιο «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι μακράν η καλύτερη επιλογή», ενώ μία από τις βασικότερες μη απαραίτητες δομές είναι ο ΟΣΕ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δανειστές φέρονται να θεωρούν «μη παραγωγικές δομές» όχι μόνο τον ΟΣΕ (ο οποίος μάλιστα έχει περάσει πλέον σε κερδοφορία μετά τις περικοπές και τη διακοπή λειτουργίας ζημιογόνων δρομολογίων) αλλά και τις… εφορίες, με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα!

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άνοιξε τη συζήτηση για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014 ενώ μίλησε και για την ανάγκη φορολογικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα επίσης με τη Real News, κοινοτικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020.

Στο θέμα του ΟΣΕ τοποθετήθηκε ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top