Σκληραίνει ο σούπερ Μάριο: Για να βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα, θα πρέπει να μπουν νέοι όροι

Νέες δηλώσεις-βόμβα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ

​«ΟΧΙ» στην διαγραφή του ελληνικού χρέους λέει ο πρόεδρος της ΕΚΤ ,Μάριο Ντράγκι. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου,μετά από την ανακοίνωση για τα επιτόκια στην ευρωζώνη, ο super Μάριο τόνισε μάλιστα πως εάν χρειαστεί παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, θα απαιτηθούν….. περαιτέρω όροι, δηλαδή ���. νέα μέτρα!

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση, η εντολή μας είναι η σταθερότητα των τιμών».

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης, ο Mario Draghi εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2013 θα συρρικνωθεί κατά 0,4% το 2013 έναντι της προηγούμενης εκτίμησης (τον Ιούνιο) για συρρίκνωση 0,6%.

Ο Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι τα ρίσκα για την οικονομία συνεχίζουν να είναι πτωτικά, ενώ αναφερόμενος στην Συρία, επισήμανε ότι η προοπτική αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, μπορεί να πλήξει την οικονομία.

«Είμαστε σε επιφυλακή για γεωπολιτικά ρίσκα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την κατάσταση στη Συρία» πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι προειδοποίησε πως οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να σταματούν τις προσπάθειες μείωσης των ελλειμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ευελιξία των τραπεζών, όπου χρειάζεται.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης με άλλες κεντρικές τράπεζες, καθώς και ότι υπάρχει η ευκαιρία για μια συνάντηση με τις κεντρικές τράπεζες στη Βασιλεία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι πολύ επιφυλακτικός για την ανάκαμψη, και ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει εάν χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top