6 στα 6: Θετικό και πάλι το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων

Βρούτσης: Ζήσαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας!

Θετικό για έκτο συνεχή μήνα ήταν τον Αύγουστο το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κάνει λόγο για «τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον περασμένο Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2013 το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό με 102.580 θέσεις εργασίας.

«Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, «οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top